Indyk w herbacie z czarnym ryżem
Proponuję
obiad szybki dla niecierpliwych. Sam się właściwie robi, nie
trzeba nad nim stać i go pilnować za bardzo.
Moje
córki uwielbiają takie jedzenie.
Mięso
przygotować trzeba około 3 godzin wcześniej, warto.
Składniki
- 500 g gulaszu z indyka
- łyżka soku z cytryny
- 2 torebki herbaty Teekanne Detox&Slim (Pokrzywa (51%), mięta zielona, herbata zielona (11%), mięta pieprzowa, owoc dzikiej róży)
- marchewka z groszkiem -mrożona , tyle ile chcesz
- puszka pomidorów krojonych
- 2 listki świeżej melisy opcjonalnie
- ugotowany na sypko ryż czarny
- sól himalajska różowa do smaku do smaku
- oliwa z oliwek
- olej kokosowy extra virgin do smażenia
- świeża bazylia
- seler naciowy
Do
miski wrzuć gulasz z indyka.
Rozetnij torebki z herbatą i wysyp do
filiżanki, dodaj trochę oliwy z oliwek, sok z cytryny, pieprz
ziołowy i sól. Wymieszaj i wlej do mięsa. Wymieszaj mięso z
marynatą i włóż do lodówki na kilka godzin.
Po
tym czasie rozgrzej dużą patelnię z niewielką ilością oleju
kokosowego, wrzuć mięso i smaż delikatnie. Po chwili wrzuć
pokrojonego w kostkę selera naciowego- ile chcesz. Duś.
Po
jakimś czasie dodaj mrożoną marchewkę z groszkiem- duś do
chwili, aż marchewką będzie miękka. Następnie wlej puszkę z
pomidorami, dodaj melisę, dosmacz solą.
Przykryj i duś całość
około 15 minut.
Przygotuj
ugotowany na sypko czarny ryż.
Wyłóż
go na talerze w towarzystwie sałaty. Na ryż wyłóż mięso z
warzywami.
Gotowe!
Na
zdrowie!
Smacznego!Podajemy naturalnie z herbatą!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!