Młode ziemniaczki z młodą kapustką i delikatnym indykiem

młode ziemniaki, młoda kapusta, skworcu sól himalajska różowa,skworcu pieprz ziołowy,polska kuchnia,ziemniaki z kapustą,


Lato to czas delikatnych obiadów, sezonowych warzyw i owoców. To czas lekkiej kuchni i smaków z dzieciństwa.
Dziś zrobiliśmy obiadek prosty ,ale bardzo smaczny. Obiadek , który pamiętam z dzieciństwa.


Składniki
młode ziemniaki, młoda kapusta, skworcu sól himalajska różowa,skworcu pieprz ziołowy,polska kuchnia,ziemniaki z kapustą,


Mięso umyj i pokrój w paseczki.Cebulę w piórka, a marchewkę i pietruszkę zetrzyj na grubych oczkach lub pokrój w kostkę.
Z kapusty usuń części twarde i zgrubiałe. Poszatkuj .
W rondlu rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego, wrzuć cebulę i mięso. Przesmaż. Następnie wrzuć marchewkę oraz pietruszkę.
Dosmacz solą i pieprzem.
Wrzuć kapustę i podlej wrzątkiem. Duś do chwili, aż płyn odparuje. W razie potrzeby przypraw według uznania. Pod koniec duszenia wsyp sporą garść koperku.
Ziemniaki pozbaw skórki, ugotuj do miękkości, podsmaż na oleju kokosowym jeśli lubisz.
Podawaj z kapustą i koperkiem.

Smacznego!

młode ziemniaki, młoda kapusta, skworcu sól himalajska różowa,skworcu pieprz ziołowy,polska kuchnia,ziemniaki z kapustą,

młode ziemniaki, młoda kapusta, skworcu sól himalajska różowa,skworcu pieprz ziołowy,polska kuchnia,ziemniaki z kapustą,



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!