Lato
to czas delikatnych obiadów, sezonowych warzyw i owoców. To czas
lekkiej kuchni i smaków z dzieciństwa.
Dziś
zrobiliśmy obiadek prosty ,ale bardzo smaczny. Obiadek , który
pamiętam z dzieciństwa.
Składniki
- młode ziemniaczki
- kawałek kapusty
- piersi z indyka
- marchewka
- cebula
- pietruszka
- świeży koperek dość sporo
- olej kokosowy extra virgin do smażenia
Mięso
umyj i pokrój w paseczki.Cebulę w piórka, a marchewkę i
pietruszkę zetrzyj na grubych oczkach lub pokrój w kostkę.
Z
kapusty usuń części twarde i zgrubiałe. Poszatkuj .
W
rondlu rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego, wrzuć cebulę i
mięso. Przesmaż. Następnie wrzuć marchewkę oraz pietruszkę.
Dosmacz
solą i pieprzem.
Wrzuć
kapustę i podlej wrzątkiem. Duś do chwili, aż płyn odparuje. W
razie potrzeby przypraw według uznania. Pod koniec duszenia wsyp
sporą garść koperku.
Ziemniaki
pozbaw skórki, ugotuj do miękkości, podsmaż na oleju kokosowym
jeśli lubisz.
Podawaj
z kapustą i koperkiem.
Smacznego!
Danie wygląda na prawdę świetnie :)
OdpowiedzUsuńIdealny lekki obiad na taki ciepły dzień jak dziś! :) Super!
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda.:) https://julias-cooking.com/
OdpowiedzUsuńOjj zrobiłam się głodna o tak ❤️
OdpowiedzUsuń