Tagliatelle – ragu i speck
Smak
delikatny z wędzonym. Uwielbiam speck! Uwielbiam ragu!
Już
nie wspomnę o tym, że lubię tagliatelle .
Danie
proste, ale pod warunkiem, że już mamy zrobione typowe ragu.
Możecie
je zrobić z tych przepisów
Jeśli
zamrozicie tak jak ja, to poratuje Was w chwili, kiedy nie będziecie
mieli pomysłu na obiad,lub kiedy wpadną goście z wizytą.
Składniki
- makaron tagliatelle
- speck
- ragu
- sól u mnie himalajska różowa
- dużo parmezanu
- tyle!
Obiad
szybki i pyszny. U mnie pasta gości często, gdyż dzieci wołają
bez przerwy o makaron. I jako, że w ich żyłach płynie sycylijska
krew, to robi się wszystko jasne.
Najstarsza
córka powiedziała mi kiedyś- mamo krew nie kłamie!
Wykonanie.
Zróbcie ragu z przepisów z powyżej. Najlepiej dzień wcześniej,
i od razu więcej na zapas. Warto!
Spokojna
głowa, teściowa Sycylijka zawsze mroziła salsę lub ragu ,więc my
też możemy!
Ugotuj
makaron, wymieszaj z ragu.
Dodaj
speck przed podaniem.Moc tartego parmezanu i...smacznego!
Kocham takie smaki!!!!
OdpowiedzUsuń