Tagliatelle – ragu i speck


speck,ragu,parmezan,tagliatelle al ragu,kuchnia włoska,sos bolognese,sos neapolitański,sos do makaronu,malma,barilla,de cecco,



Smak delikatny z wędzonym. Uwielbiam speck! Uwielbiam ragu!
Już nie wspomnę o tym, że lubię tagliatelle .


Danie proste, ale pod warunkiem, że już mamy zrobione typowe ragu.
Możecie je zrobić z tych przepisów
Jeśli zamrozicie tak jak ja, to poratuje Was w chwili, kiedy nie będziecie mieli pomysłu na obiad,lub kiedy wpadną goście z wizytą.

speck,ragu,parmezan,tagliatelle al ragu,kuchnia włoska,sos bolognese,sos neapolitański,sos do makaronu,malma,barilla,de cecco,

Składniki
  • makaron tagliatelle
  • speck
  • ragu
  • sól u mnie himalajska różowa
  • dużo parmezanu
speck,ragu,parmezan,tagliatelle al ragu,kuchnia włoska,sos bolognese,sos neapolitański,sos do makaronu,malma,barilla,de cecco,

    1. tyle!
Obiad szybki i pyszny. U mnie pasta gości często, gdyż dzieci wołają bez przerwy o makaron. I jako, że w ich żyłach płynie sycylijska krew, to robi się wszystko jasne.
Najstarsza córka powiedziała mi kiedyś- mamo krew nie kłamie!

speck,ragu,parmezan,tagliatelle al ragu,kuchnia włoska,sos bolognese,sos neapolitański,sos do makaronu,malma,barilla,de cecco,

Wykonanie. Zróbcie ragu z przepisów z powyżej. Najlepiej dzień wcześniej, i od razu więcej na zapas. Warto!
Spokojna głowa, teściowa Sycylijka zawsze mroziła salsę lub ragu ,więc my też możemy!
Ugotuj makaron, wymieszaj z ragu.

speck,ragu,parmezan,tagliatelle al ragu,kuchnia włoska,sos bolognese,sos neapolitański,sos do makaronu,malma,barilla,de cecco,


Dodaj speck przed podaniem.Moc tartego parmezanu i...smacznego!

speck,ragu,parmezan,tagliatelle al ragu,kuchnia włoska,sos bolognese,sos neapolitański,sos do makaronu,malma,barilla,de cecco,


speck,ragu,parmezan,tagliatelle al ragu,kuchnia włoska,sos bolognese,sos neapolitański,sos do makaronu,malma,barilla,de cecco,

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!