Przekąska po włosku
...ale
na naszym polskich waflach ryżowych. Bezkarnie możemy sobie sięgnąć
po jeszcze jeden i jeszcze jeden...
Niezwykle
aromatyczna przekąska dodam, dzięki specyficznym dodatkom, kochana przez moje dzieci,
uwielbiana przeze mnie.
Jej
zapach jeszcze długo unosi się w powietrzu i przywołuje na myśl
wspaniałe włoskie wakacje.
Składniki
- wafle ryżowe u mnie z czarnuszką KUPIEC
- ser typu Pecorino
- salami z dzika
- pomidory suszone w oliwie
- dość dużo sałaty rzymskiej( jako dodatek, a przede wszystkim sprytny sposób ,aby nam się paluszki nie "pobrudziły". To mój trick u dzieci )
- oliwa z oliwek extra vergine
- świeży ogórek
- opcjonalnie glassa balsamica z octem balsamicznym z Modeny
Wykonanie
proste jak drut. Wafle skrapiamy oliwą z oliwek.
Dodajemy
ogórek w plasterkach, salami i pomidory suszone. Na koniec ser,
sałatę ,a to wszystko jeśli chcecie "zygzakujecie"
glassą balsamiczną... I wtedy moje dzieci chcą jeszcze sałaty,
żeby sobie paluszków nie "pobrudzić"...
I
cała rzymska sałata zjedzona .
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!