Jaja sadzone w warzywach


warzywa na patelnię, jaja sadzone,wegetarianizm,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni


Ta kolorowa kolacja to jeden z ulubionych posiłków moich córeczek. Jajka sadzone w warzywach na patelnię z dodatkiem tartego parmezanu lub sera typu oscypek. Wyśmienite, po prostu pyszne. No i samo się robi!



Składniki
  • Wasza ulubiona mieszanka warzyw na patelnię
  • jaja od kur szczęśliwych i biegających gdzie chcą
  • parmezan lub inny Wasz ulubiony ser
  • olej kokosowy do smażenia(duszenia)
  • sól morska lub himalajska różowa
  • masa świeżej natki pietruszki
  • chleb domowej roboty
  • opcjonalnie oliwa z oliwek do spryskania przed podaniem
warzywa na patelnię, jaja sadzone,wegetarianizm,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni


Danie jest genialnie proste ,a przy tym niezwykle aromatyczne i sycące.
Rozgrzewasz patelnię z niewielką ilością oleju kokosowego.Wrzucasz warzywa na patelnię i przykrywasz. Po chwili możesz przemiszać. Postępujesz zgodnie z przepisem na opakowaniu.Każdy producent co innego radzi.
Gdy warzywa będą miękkie, robisz w nich dolki do których wbijasz jaja. Ile chcesz/ile Was jest. Solisz.Przykrywasz ,aż jaja się zetną.
Gotowe.

warzywa na patelnię, jaja sadzone,wegetarianizm,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni

warzywa na patelnię, jaja sadzone,wegetarianizm,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni

Parmezan lub iny ser. Natka pietruszki i kawałek chleba.
Pyszna kolacja. Czasem moje dzieci życzą sobie takiego śniadanka. Nie ma sprawy. W zamrażarce zawsze mam warzywa na patelnię.

Smacznego!

warzywa na patelnię, jaja sadzone,wegetarianizm,katarzyna franiszyn luciano,z kuchni do kuchni

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!