Pieczone bataty z warzywami na parze



bataty,słodkie ziemniaki,warzywa na parze,danie z warzyw na wynos,obiad w pudełku,warzywa dla dzieci,katarzynafraniszyn luciano,z kuchni do kuchni,kuchnia marzen,najlepszy blog kulinarny,


Pada...
 Właśnie się rozpadało niemiłosiernie. 
Nie szkodzi. Obniżyła się temperatura. Upał odpuścił. Można włączyć piekarnik!
Dziś na kolację kolorowo.
I zdrowo.



Składniki
  • bataty (ile chcesz)
  • fasolka i marchewka NA PARZE (zbierane i przygotowywane w sezonie)– opakowanie mrożonek- uwielbiam! Genialna sprawa. 5-7 minut na patelni i gotowe, chrupiące,pyszne!
  • papryka u mnie igołomska
  • ulubione zioła
  • odrobina oleju kokosowego do smażenia
  • oliwa z oliwek
  • opcjonalnie tarty parmezan
bataty,słodkie ziemniaki,warzywa na parze,danie z warzyw na wynos,obiad w pudełku,warzywa dla dzieci,katarzynafraniszyn luciano,z kuchni do kuchni,kuchnia marzen,najlepszy blog kulinarny,


Bataty obierz, pokrój na kawałki.Wymieszaj z oliwą, posól, dodaj ulubionych ziół. Upiecz w piekarniku. Międzyczasie rozgrzej olej kokosowy, wrzuć warzywa NA PARZE , dodaj paprykę pokrojoną w kawałki. Podsmaż. Po 5 minutach będą gotowe.
Kiedy batat zmięknie i ładnie się zarumieni w piekarniku ,dołóż do warzyw. Wymieszaj energicznie potrząsając patelnią. Dodaj ser tarty np.parmezan , przed samym podaniem. Gotowe!
Palce lizać!

bataty,słodkie ziemniaki,warzywa na parze,danie z warzyw na wynos,obiad w pudełku,warzywa dla dzieci,katarzynafraniszyn luciano,z kuchni do kuchni,kuchnia marzen,najlepszy blog kulinarny,

bataty,słodkie ziemniaki,warzywa na parze,danie z warzyw na wynos,obiad w pudełku,warzywa dla dzieci,katarzynafraniszyn luciano,z kuchni do kuchni,kuchnia marzen,najlepszy blog kulinarny,




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!