Bardzo lekkie kanapki na waflach
Po
majówkowych poczynaniach względem naszych żołądków, warto zjeść
coś lekkiego na śniadanie. Lekkie śniadanko, lekka kolacja, lekka
przekąska. A najlepiej jeśli wysprzątamy przy okazji lodówkę
,nie marnując jedzenia!
Uwielbiam robić jedzenie "zero waste".
Stawiam sobie wyzwanie, że da się coś stworzyć z resztek, że
można je tak połączyć i podać , że będzie to nie tylko
zjadliwe, ale i ładne. Stało się tak i tym razem!
Rano
na śniadanie była sałatka grecka, twarożek ze szczypiorkiem ,
półmisek wędlin i serów. To co zostało, było raczej
niepodzielne, więc wykorzystałam te moje "lodówkowe resztki"
do stworzenia lekkich wafli!
Dzieciaki
kochają takie kolorowe spersonalizowane "kanapki"!
Składniki
- twarożek ze szczypiorkiem- to nic innego jak kawałek twarogu chudego, ze śmietanką, szczypiorkiem , odrobiną soli i pieprzu
- sałatka grecka- wiadomo- sałata np.lodowa,oliwki,czerwona cebula itd
- ponadto użyłam resztki owczej bryndzy, plasterki wędlin, sera
- dołożyłam zielone oliwki, ogórek,biały i czarny sezam, pomidora i rzodkiewkę, szczypior i bazylię
- potrzebowałam wafli- użyłam wafli super slim :ryżowe z kaszą gryczaną białą i ryżowe z komosą ryżową oraz wafle ryżowe z czarnuszką KUPIEC
To
wszystko rozdzieliłam odpowiednio na wafle. Każde dziecko otrzymało
po trzy spersonalizowane wafle. Od razu zaznaczam, że wafle tego
typu należy przygotować i od razu ...zjeść. Bo lubią nasiąknąć
wilgocią ,a nie oto nam chodzi.
Na
zdrowie!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!