Kurczak w korzeniach. Zupa w mig!
Wielu
z nas prowadzi dość szybki i intensywny tryb życia, często nie
mamy czasu żeby zjeść w domu. Absolutnie nie przestrzegamy stałych
pór posiłków, robimy zbyt duże przerwy w jedzeniu, oszukujemy
głód. Gdy jest on już nie do zniesienia, chcemy zaspokoić go jak
najszybciej- zdarza się , że nie zwracamy uwagi na jakość tego,
co jemy, sięgamy po łatwo dostępne, szybkie przekąski. Skutki
takiego żywienia odbijają się tylko na naszym zdrowiu.
Ratunkiem,
według Moniki Honory, ekspertki holistycznego odchudzania, autorki
Programu Przemian, może być ...ZUPA!
Przepis
na zupę pochodzi z książki pt:"Zupy w mig".
W
książce znajdziemy przepisy na szybkie i wartościowe zupy zgodnie
z zasadami Programu Przemian. To też doskonały PORADNIK i super pozycja zarówno dla osób, które chcą zredukować wagę,
jak i wszystkich tych, którzy chcą dbać o zdrowe żywienie swoje
oraz rodziny i dla tych, którzy kochają zupy!
Przepisy
są dostępne na każdą kieszeń oraz praktyczne - możesz ugotować
je w większej ilości i łatwo przechowywać, po to by sięgnąć po
nie w razie potrzeby.
Genialną
sprawą jest dołączenie do książki 78 kart zakupowych.
Pomogą
one zaplanować jadłospis oraz ułatwią zakupy. Znajdziecie w nich
wykaz składników potrzebnych do ugotowania danej zupy. Karty
idealnie pasują do portfela!
Więcej
informacji o książce ZUPY W MIG i o Programie Przemian, oraz samą książkę znajdziecie na stronie Tania Książka
Dziś
mamy paskudną pogodę. Leje tak, że świata nie widać, jest zimno.
Zupa będzie najlepszym rozwiązaniem!
Czas
jej przygotowania to 20 minut
Składniki
na 2 litry
- 2 litry wody
- szklanka fasolki konserwowej
- pół brokuła (same różyczki)
- marchew
- pietruszka
- cebula
- 2 filety z kurczaka lub mięso z udka
- pół szklanki śmietany 12% lub 18%
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki koperku
- łyżeczka świeżego siekanego estragonu
- sól himalajska
- pieprz
Do
gotującej się wody lub wywaru warzywnego wrzucić pokrojonego w
kostkę kurczaka oraz wszystkie przyprawy. Dodać pokrojone: marchew,
pietruszkę oraz cebulę. Gotować 10 minut. Dodać fasolkę oraz
estragon. Po około 10 minutach dodać różyczki brokułu i gotować,
aż będą one al dente. Zupę można zabielić śmietaną i posypać
koperkiem.
Opcjonalnie
dodałam ugotowaną torebkę ryżu jaśminowego , bo moje dzieci
kochają zupy z ryżem.
Smacznego!
My jemy dziś botwinkowo-pomidorową
OdpowiedzUsuńTeż pyszniutka :-)
Usuń