Karp świąteczny według Ewy Wachowicz
Na naszych stołach w czasie Świąt nie może
zabraknąć karpia!
Jak go przyrządzić ,aby był aromatyczny,
delikatny w środku a chrupiący na zewnątrz?
Pomysł na wspaniałego i innego karpia
podsunęła mi Ewa Wachowoicz. Powiem szczerze ,że nigdy nie miałam okazji zrobić
go w ten sposób. Wcale nie żałuję. Zanim go obsmażymy, to wcześniej zostanie
zamarynowany !Pyszności!
Składniki:
- 2 karpie
- mąka
- olej i masło do smażenia
- cebula do przełożenia ryby
Podziel oczyszczone karpie na dzwonka, na
kawałki jakie lubisz. Włóż je do miski i przekładaj cebulą. Odstaw w chłodne
miejsce na całą noc. W Wigilię zdejmij cebulę, dosmacz solą.
Obtocz w mące i smaż jak zwykle.
Prosty zabieg marynowania w cebuli nada
naszemu karpiowi niepowtarzalnego smaku!
Spróbujcie!
W trawieniu świątecznego karpia pomoże Wam oczywiście niezawodny KOMPOT Z SUSZU! Idealny pod ciężkie dania!
W trawieniu świątecznego karpia pomoże Wam oczywiście niezawodny KOMPOT Z SUSZU! Idealny pod ciężkie dania!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!