Karp świąteczny według Ewy Wachowicz


wigilijny karp,karp według ewy wachowicz,jak usmażyć karpia, ryby,dania z rybami,dania z karpia,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


Na naszych stołach w czasie Świąt nie może zabraknąć karpia!
Jak go przyrządzić ,aby był aromatyczny, delikatny w środku a chrupiący na zewnątrz?

Pomysł na wspaniałego i innego karpia podsunęła mi Ewa Wachowoicz. Powiem szczerze ,że nigdy nie miałam okazji zrobić go w ten sposób. Wcale nie żałuję. Zanim go obsmażymy, to wcześniej zostanie zamarynowany !Pyszności!

wigilijny karp,karp według ewy wachowicz,jak usmażyć karpia, ryby,dania z rybami,dania z karpia,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

wigilijny karp,karp według ewy wachowicz,jak usmażyć karpia, ryby,dania z rybami,dania z karpia,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


Składniki:
- 2 karpie
- mąka
- olej i masło do smażenia
- cebula do przełożenia ryby

Podziel oczyszczone karpie na dzwonka, na kawałki jakie lubisz. Włóż je do miski i przekładaj cebulą. Odstaw w chłodne miejsce na całą noc. W Wigilię zdejmij cebulę, dosmacz solą.
Obtocz w mące i smaż jak zwykle.
Prosty zabieg marynowania w cebuli nada naszemu karpiowi niepowtarzalnego smaku!
Spróbujcie!
W trawieniu świątecznego karpia pomoże Wam oczywiście niezawodny KOMPOT Z SUSZU! Idealny pod ciężkie dania!

wigilijny karp,karp według ewy wachowicz,jak usmażyć karpia, ryby,dania z rybami,dania z karpia,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!