Ryba. Po grecku.




ryba po grecku,najlepszy przepis na rybę po grecku,dorsz w pomidorach, ryba w pomidorach,przepis na wigilijną rybe po grecku,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,


Pojęcia nikt nie ma skąd się wzięła nazwa potrawy. Grecy są bardzo zdziwieni, bo nie mają z tym nic wspólnego, a my nie potrafimy wytłumaczyć nikomu jak to się stało, że nasze danie rybą grecką jest.


Niemniej jednak bezsporny pozostaje fakt, że danie jest pyszne, proste i idealne na każdą imprezę!


Składniki
- filet z dorsza

1/2 selera
·                  4 marchewki
·                  1 pietruszka
·                  2 cebule
·                  pomidory krojone, z puszki
·                  1/2 łyżki soli
·                  kilka liści laurowych
·                  olej do smażenia
·                  1/4 łyżeczki pieprzu
·                  2 kuleczki ziela angielskiego jeśli lubisz
·                  cukier do smaku

ryba po grecku,najlepszy przepis na rybę po grecku,dorsz w pomidorach, ryba w pomidorach,przepis na wigilijną rybe po grecku,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,

·        Wszystkie warzywa należy zetrzeć na zapałkę ,cebulę pokroić w piórka i dusić pod przykryciem około 30 minut. Pokrojoną na kawałki rybę obtoczyć mąką i smażyć. U mnie- na oleju kokosowym.
·        Do uduszonych warzyw dodać puszkę pomidorów, liście laurowe, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Po usmażeniu ryby, można albo rozdrobnić ją i dodać do warzyw, albo ułożyć warstwami.
·        Ot i cały sekret.
·         
·        Smacznego!

ryba po grecku,najlepszy przepis na rybę po grecku,dorsz w pomidorach, ryba w pomidorach,przepis na wigilijną rybe po grecku,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!