Ptysie z mielonym mięsem






Delikatne i chrupiące ptysie nadziewane mięsem, cieplutkie prosto z piekarnika i bardzo pożywne .
Podane z domowymi korniszonami.

To nie tylko drugie danie, ale fantastyczna przekąska pomiędzy ....
Genialna sprawa na imprezę .Kulki z mięsa mielonego zostały wcześniej przeze mnie uduszone w sosie pomidorowym. A z czego składa się taka kula?


brześć,wyroby cukiernicze,ptysie,przekąska na imprezę, szybki obiad,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,kasia franiszyn luciano

brześć,wyroby cukiernicze,ptysie,przekąska na imprezę, szybki obiad,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,kasia franiszyn luciano

brześć,wyroby cukiernicze,ptysie,przekąska na imprezę, szybki obiad,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,kasia franiszyn luciano

Przede wszystkim z mielonego mięsa wołowo wieprzowego i doddałam uwaga : jeszcze dwa składniki: marchewkę i selera ,ale w bardzo ciekawy sposób. Używamy  w domu wyciskarkę do soków (wolnoobrotową ), podczas gdy przez jedną dyszę wypływa sok to przez drugą wypada to wszystko co zostaje po wygnieceniu warzyw. Zebrałam marchewkę i selera wmieszałam w mięso w myśl zero waste, dodałam dwa jajka ,pieprz ,sól, dwie łyżki parmezanu ,łyżeczkę suszonego czosnku niedźwiedziego i wyrobiłam gładkie mięso. Uformowałam kulki mięsne. Następnie mięso udusiłam w sosie pomidorowym ,który potem posłużył mi jako sos do makaronu .Kulki włożyłam do przekrojonych wzdłuż na pół ptysi, ptysie BRZEŚĆ zapiekłam. Polałam sosem balsamicznym i to wszystko . U mnie w domu nic się nie marnuje ,nie marnujemy szczególnie jedzenia. Wyciskamy dość dużo soków i taka marchewka ,seler, pietruszka oraz inne warzywa idealnie nadają się do kotletów mięsno-warzywnych!
Takie kuleczki są idealne na wynos, nawet ptysia wyniesiecie! Smacznego!

brześć,wyroby cukiernicze,ptysie,przekąska na imprezę, szybki obiad,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,kasia franiszyn luciano

brześć,wyroby cukiernicze,ptysie,przekąska na imprezę, szybki obiad,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,kasia franiszyn luciano

brześć,wyroby cukiernicze,ptysie,przekąska na imprezę, szybki obiad,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,kasia franiszyn luciano







Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!