Kotleciki z resztek brokułu i kalafiora z ziarnami




kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie

Czy da się żyć według zasad zero waste na co dzień? Zarazić tą ideą bliskich, lokalną społeczność czy nawet stworzyć globalny trend? 


Czy da się tak wytwarzać potrzebne nam produkty, żeby dało się je przetworzyć i wykorzystać ponownie? Chociażby wykorzystać głąba brokułu , czy kalafiora z kilkoma smętnymi różyczkami?

kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie

Da się? Da się! Dziś zrobimy kotleciki czysto warzywne, pyszne, ekologiczne i dające moc!
A przy tym dające satysfakcję iż robimy coś dobrego dla siebie i dla innych!

kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie

kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie

Składniki
- ugotowane resztki brokułu i kalafiora- głównie głąb starte na tarce o dużych oczkach
- woreczek ugotowanej kaszy gryczanej białej KUPIEC
- spora ilość tartego parmezanu
- ulubione przyprawy
- jajo
- ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól i pierz do smaku
- ugotowany kalafior, różyczki
- bułka tarta, curry i masło


kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie

kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie


kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie

kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie

Ugotuj kalafiora, zostaw same różyczki, odstaw na bok. Głąba z kalafiora i np. resztki brokułu zetrzyj na tarce, wrzuć do miski razem z ugotowaną kaszą gryczaną, dodaj przyprawy, jajo, sól i pierz, parmezan. Wymieszaj dokładnie. Formuj kotlety i smaż je na złoto. Na drugiej patelni rozgrzej masło. Różyczki kalafiora ostrożnie wrzuć do miski , obtocz w curry i bułce tartej , zezłoć na maśle. Podawaj kalafiora i kotlety w towarzystwie pomidora i ogórka!
Smacznego!

kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie

kasza gryczana biała kupiec,zero waste,gotuję nie marnuję, kotleciki wegetariański, wrzywne kotlety, kotlety z warzyw, z kuchni do kuchni,top blogi kulinarne, współp raca z blogerami, fit jedzenie





Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!