Placki ziemniaczane ze szczypiorem i cukinią

  

placki ziemniaczane, lacki z cukinii,lacki ziemniaczane z cukinią i szczypiorem,jak zrobić placki ziemniaczane,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

Sezon na cukinię jeszcze się nie skończył. Dostałam jedną olbrzymią i postanowiłam ją wykorzystać. Urozmaiciłam zwykłe placki ziemniaczane. Przygotowane w ten sposób są niezwykle aromatyczne i po prostu pyszne!

 

Składniki:

- 10 ziemniaków

-cukinia

- duży pióropusz szczypiora

- 3 jaja5 łyżek mąki

- olej do smażenia

- sól i pieprz do smaku

 

placki ziemniaczane, lacki z cukinii,lacki ziemniaczane z cukinią i szczypiorem,jak zrobić placki ziemniaczane,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

placki ziemniaczane, lacki z cukinii,lacki ziemniaczane z cukinią i szczypiorem,jak zrobić placki ziemniaczane,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,

Umyj i obierz ziemniaki, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Mnie pomaga robot z przystawką. Cukinię obierz i również zetrzyj na tarce. Poszatkuj szczypior i dodaj do masy, a potem kolejno jaja i mąkę. Wymieszaj. Rozgrzej na patelni olej i smaż cieniutkie placuszki na złoty kolor z obu stron.

Podawaj z kleksem śmietany. Smacznego


placki ziemniaczane, lacki z cukinii,lacki ziemniaczane z cukinią i szczypiorem,jak zrobić placki ziemniaczane,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny,


 

Komentarze

  1. Moje ukochane placuszki ziemniaczane. Palce lizać. Ja uwielbiam w daniu po zbujnicku.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!