Kinder country

 

ciasto kinder country, baton kinder country,ciasto bez pieczenia,szybkie ciasto,smaczne ciasto dla dzieci,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny

Pyszne ciasto inspirowane kultowym batonikiem Kinder Country. Fantastyczne dla dzieci, ale i dorośli nie potrafią się mu oprzeć! 


Jest lekkie, szybko się robi i przede wszystkim – obędzie się bez pieczenia!

Składniki na masę:

- 250 g serka mascarpone

- 300 g śmietanki 30%

- 1 galaretka gruszkowa lub cytrynowa, ale uwaga: galaretka cytrynowa nie może być bardzo kwaśna

- szklanka czyli 250 ml wrzątku do rozpuszczenia galaretki

- pół szklanki mleka w proszku

- około 3 szklanek pokruszonych bardzo drobno naturalnych wafli ryżowych KUPIEC

Dodatkowo:

- 2 czekolady mleczne każda po 100 g oraz dodatkowo opcjonalnie czekolada deserowa

- 150-200 ml śmietanki 30%

- około 200 g herbatników, może być więcej, to zależy od wielkości formy.

Im większa tym sernik niższy.

 



ciasto kinder country, baton kinder country,ciasto bez pieczenia,szybkie ciasto,smaczne ciasto dla dzieci,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny

ciasto kinder country, baton kinder country,ciasto bez pieczenia,szybkie ciasto,smaczne ciasto dla dzieci,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny

Wykonanie:

Pierwsza czynność- rozpuść galaretkę w szklance wrzątku, odstaw na bok do całkowitego przechłodzenia.

Pokrusz wafle ryżowe do miseczki.

Formę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na dnie herbatniki, w miarę potrzeby możesz również je łamać.

W misce umieść serek mascarpone, mleko w proszku i płynną chłodną galaretkę. Zmiksuj na gładko. Następnie w osobnym naczyniu ubij śmietankę mocno schłodzoną. Nie musi być sztywna, może lekko przypominać konsystencję gotowanego budyniu. Połącz śmietankę z kremem mascarpone.  Wsyp pokruszone wafle ryżowe. Wymieszaj . Gotową masę wyłóż na herbatniki, wyrównaj. Pokrusz bardzo drobno kilka herbatników i przykryj wierzch masy serowej.

W garnku podgrzej śmietankę i włóż pokruszoną czekoladę, rozpuść ją ciągle mieszając, aż powstanie gładki krem.

Wyłóż na ciastka, uważając aby za bardzo nie rozsmarowywać o wierzchu gdyż będziemy ściągać warstwę ciastek ,co jest bardzo denerwujące.

Najlepiej nakładać czekoladę łyżką, kawałek po kawałku.

Posypać ciasto pokruszonym waflami ryżowymi. Gotowe.

Włożyć do lodówki na noc. Kroić ciasto nożem z bardzo gorącym ostrzem, najlepiej posiłkować się wrzątkiem lub rozpalonym ogniem na kuchence trzymając nóż i ogrzewając ostrze .

Smacznego!

ciasto kinder country, baton kinder country,ciasto bez pieczenia,szybkie ciasto,smaczne ciasto dla dzieci,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny

ciasto kinder country, baton kinder country,ciasto bez pieczenia,szybkie ciasto,smaczne ciasto dla dzieci,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny

ciasto kinder country, baton kinder country,ciasto bez pieczenia,szybkie ciasto,smaczne ciasto dla dzieci,z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!