Sałatka „na winie” zero waste
…z czym się nawinie! Nienawidzę marnować
żywności!
Wykorzystuję wszystko co zalega w lodówce i
komponuję z tego prawdziwe pyszności.
Zastanów się 10 razy zanim cokolwiek
wyrzucisz ! Sprawdź co można zrobić z danego produktu.
Najlepszym sposobem jest mrożenie żywności,
to się sprawdza nie tylko przy produktach świeżych ,ale i przy potrawach
gotowych.
Gotowanie z resztek nie tylko zapobiegnie
marnowaniu i wyrzuceniu, ale sprawi, że w Twoim portfelu zostanie trochę więcej
grosza. Jedzeniem możesz się również podzielić ! Wyrzucanie resztek z obiadu to
częsta praktyka w wielu domach. Można je jednak wykorzystać, np. zjadając na
kolację, przeznaczyć resztki mięsa na zupę, warzywa dodać do omletu, a czerstwy
chleb obsmażyć w jajku i zrobić tosty francuskie. Możliwości jest bardzo dużo,
a jedyne ograniczenie to opór przed używaniem resztek.
Dziś posprzątałam lodówkę i stworzyłam
sałatkę, której zapewne już nigdy nie zrobię, gdyż nie będę miała takiej
kombinacji produktów po raz kolejny.
Każda sałatka, którą zrobicie z resztek
będzie smakowała wspaniale i będziecie mieć satysfakcję ,że nie zmarnowaliście
jedzenia.
Odwagi w tworzeniu!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!