Sałatka z jajem sadzonym, jabłkiem i awokado.

Sałatka z jajem sadzonym, jabłkiem i awokado.

Szybkie śniadanie z jajkiem sadzonym i awokado.



Sałatka z jajem sadzonym, jabłkiem i awokado.
Sałatka z jajem sadzonym, jabłkiem i awokado.


Oto przepis na kolorowe i szybkie śniadanie do pracy.  Szybkie śniadanie nie znaczy nudne.  Możemy się pożywić i dobrze przy tym czuć. Kolory w naszym życiu mają kolosalne znaczenie. Podanie również. Moje śniadanie możemy nazwać z powodzeniem śniadaniem zero waste. Dodatek awokado podniesie jego znaczenie prozdrowotne. Właściwości awokado sprawiają, że jest ono uważane za jeden z najzdrowszych owoców świata. Jego miąższ ma cztery razy większą gęstość odżywczą niż jakikolwiek inny owoc! W tradycyjnej medycynie awokado było stosowane w schorzeniach, takich jak: Bóle brzucha, biegunki, wrzody żołądka i wątroby, a także przy cukrzycy i hipercholesterolemii.  Warto zagłębić się w czeluści internetów, by samemu przekonać się jak cenny jest to owoc.


Sałatka z jajem sadzonym, jabłkiem i awokado.
Sałatka z jajem sadzonym, jabłkiem i awokado.


Jak zrobić bardzo zdrowe śniadanie? 

Składniki:

- jaja

- awokado

- czarnuszka

- sól i pieprz do smaku

- sałata lodowa

- olio evo

- jabłko

- opcjonalnie hummus, który użyłam do posmarowania własnego pieczywa na zakwasie

- mix oliwek

Sałatka z jajem sadzonym, jabłkiem i awokado.
Sałatka z jajem sadzonym, jabłkiem i awokado.


Usmaż jaja sadzone. Posmaruj chleb hummusem i dodaj sałatę lodową.  Z podanych składników skomponuj śniadanie. Nie zapomnij o sporej ilości awokado, opcjonalnie dodaj ulubione sypkie zioła. Dosmacz oliwą z oliwek.  Na zdrowie!






Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!