Dietetyczne ciasteczka.

Dietetyczne ciasteczka.

Chrupiące ciasteczka z mąki żytniej do śniadaniówki. 



Dietetyczne ciasteczka.
Dietetyczne ciasteczka.



Kto lubi zdrowe ciasteczka? Chyba każdy. Wiemy, że drobne co nieco potrafi poprawić humor na dobre. Ciastka  kruche przygotowałam z mąki żytniej jasnej, jeśli jej nie tolerujesz użyj swojej mąki. Ten typ ciasteczek lubi eksperymenty, bez obaw.


Dietetyczne ciasteczka.
Dietetyczne ciasteczka.


Składniki na kruche ciasteczka:

- 160 g mąki żytniej jasnej

- Owsianka Energia Kupiec "Coś na ząb" z czekoladą i kawą, która zawiera ekstra dodatki takie jak: ekstrakt z guarany, kofeina, ekstrakt z korzenia żeń-szenia, wit.B12, wit. B6, tiamina, cynk, magnez

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 60 g brązowego cukru

- 1 duże jajo


Dietetyczne ciasteczka.
Dietetyczne ciasteczka.

Dietetyczne ciasteczka.
Dietetyczne ciasteczka.


Jak zrobić kruche ciasteczka z mąki żytniej?

Z podanych składników uformuj dość szybko kulę ciasta. Możesz to zrobić ręcznie lub w robocie. Z ciasta, wilgotnymi dłońmi uformuj małe kulki i układaj je na blasze z wyposażenia piekarnika. Pokryj ją wcześniej papierem do pieczenia. Układaj kulki w sporych odległościach od siebie, każdą kulkę spłaszcz widelce, uzyskasz wzorek. 

Ciasteczka piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 15 minut.

Ciasteczka są bardzo kruche, ale nie rozpadają się w dłoni. Są też pyszne i idealnie nadają się do lunchboxu, śniadaniówek dzieci, w podróż. 

Smacznego!

Dietetyczne ciasteczka.
Dietetyczne ciasteczka.

Dietetyczne ciasteczka.
Dietetyczne ciasteczka.


------------------------------------------------------------------------------

#reklama #zdrowaradosczycia #poranaziarno #kupiec

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!