poniedziałek, 27 stycznia 2014

Golabki bez piòrek


Kazdy z nas kocha golabeczki . Dlatego tutaj podaje przepis na prosta i szybka wersje . Inaczej nie zanczy gorzej a wrecz przeciwnie.
Oto przepis na „golabki bez piorek”









Składniki:
    1 kg kapusty białej,
    50 dag mielonego mięsa,
    1/2 szklanki kaszy manny,
    1 1/2 szklanki ryżu,
    4 jajka,
    1 przecier pomidorowy,
    sól,
    pieprz,
    ziarenka smaku


Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do dużej miski. Dodać surowe mięso mielone, kaszę mannę, jajka, surowy ryż oraz przyprawy.
( Ryz mozna zastapic kasza ) Mozna dodac troszke smazonych grzybow...wszystko zalezy od naszej fantazji ... Formować gołąbki i piec na oleju na złoty kolor.
W dużym garnku zagotować 2 litry wody z dodatkiem przecieru, następnie włożyć gołąbki i dusić około 45 min. Po tym czasie gołąbki wyciągnąć.
Sos nie musi byc pomidorowy. Jesli dodamy grzyby , robimy sos grzybowy.
Smacznego !

















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !