niedziela, 8 czerwca 2014

Spaghetti con pesto genovese







Jakiś czas temu wzięłam udział w konkursie na fanpage OD MAKARONIARZY  i wygrałam całkiem niezłą nagrodę. Przepiękny fartuszek, akcesoria do spaghetti i oczywiście spaghetti !
Postanowiłam zrobić coś prostego, szybkiego, co smakuje każdemu i nie wymaga..w zasadzie żadnych umiejętności. To będzie danie proste jak drut...właściwie proste jak samo spaghetti!

Potrzebne nam będą oczywiście
-spaghetti,
-słoiczek gotowego pesto genovese od GOCCIA D ORO
-oliwa z oliwek
-tarty parmezan, sól
-bazylia do dekoracji




Gotujemy spaghetti al dente w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzamy, mieszamy z odrobina oliwy w garnku, w którym się gotowały, dodajemy połowę słoiczka pesto genovese Goccia d Oro, wykładamy na talerze, na wierzch dajemy odrobinę pesto, posypujemy tartym parmezanem lub grana padano, dekorujemy bazylią i...smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !