wtorek, 7 października 2014

Wegetariański obiad z makaronem



Zrobiłam sobie wegetariański obiadek, mniam...i muszę przyznać, iż mimo ,że jestem pospolitym mięsożercą, to od czasu do czasu lubię sobie...pożonglować smakami i troszkę lepiej przez to poczuć.

Składniki
-chifferi rigati Malma
-cebula biała
  • vege kiełbaski z papryką Polsoja
  • baza – znajdziejsz BAZA TUTAJ
  • groszek konserwowy
  • tofu marynowane Polsoja
  • Skworcu- przyprawa-suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim
  • listki bazylii



Wykonanie banalnie proste,bo bazę już mamy!
Ugotuj chifferi rigati Malma.Odcedz.

Podsmaż na niewielkiej ilości oliwy z oliwek cebulke pokrojona w piórka, dodaj vege kiełbasek z papryką Polsoja. 

Możesz je pokroić ,albo w talareczki albo w kosteczkę, to już jak lubisz.
Podsmaż lekko.

Dodaj nastęnie bazy do całości, goroszek konserwowy .

Do całości dodaj makaron i wymieszaj delikatnie potrząsając patelnią. Dopraw suszonymi pomidorami z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim od Skworcu.
Pokrój tofu marynowane Polsoja w kosteczkę – połącz z całością, dodaj listki bazylii...

I wegetariańska uczta gotowa!

Smacznego !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !