piątek, 3 października 2014

Wegetariańskie antipasto



Zrobiłam dzisiaj przekąskę wegetariańską i muszę przyznać, że połączenie tych smaków bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło! Gdy spróbowałam pasty węgierskiej , sama w sobie jakoś mi nie podeszła. Musiałam z nią pokombinowac trochę i niezle mi to wyszło, gdyż wszystkie smaki są teraz doskonale wyważone i nikt nie domyśliłby się nigdy ,że to wszystko jest 100 % roślinne !

Potrzebne będą
-ciabatta z oliwkami zielonymi
-pasta węgierska Polsoja
-tofu marynowane Polsoja
-suszone pomidory w oleju
-listki bazylii
-oliwki




Pokrój ciabattę na kromeczki i ugriluj na patelni do grillowania. Następnie ugrilluj plastry tofu marynowanego.
Kromeczki posmaruj pastą węgierską, a na każdej połóż kawałeczek grillowanego tofu.


Dodaj kawałki suszonego pomidora i oliwki. Gdzieniegdzie listek bazylii.



Chrupiąca i soczysta przekąska , pełna charakterku gotowa ! Szybko, smacznie, zdrowo, inaczej !

Jeśli jesteście głodni zmian i poprawy własnej kondycji...to polubcie Polsoja na Fb TUTAJ , gdyż znajdziecie tam wiele ciekawych inspiracji i porad na temat zdrowego odżywiania . Zapraszam również na oficjalną stronę  POLSOJA TUTAJ

1 komentarz:

  1. Pyszności, po prostu pyszności!!! :) Kocham takie smaki.

    Zapraszamy do nas, do kuchni matki i jej córki:
    www.wypisz-wymaaaluj.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !