niedziela, 16 listopada 2014

DIAMANT-owa przyjemność


Jakiś czas temu spotkała mnie bardzo przyjemna i słodka niespodzianka od Firmy Diamant. W przesyłce znalazłam kubek, kandissticks lodowy oraz syrop trzcinowy złocisty. 




Postanowiłam wykorzystać obydwa oddając się rytuałowi picia wyjątkowej caffe-latte. Lub jak kto woli capuccino.
Przez lata pijałam we Włoszech pełen wachlarz kawowych specjałów ,z syropami, miodami, cukrami brązowymi- tutaj w Polsce nie jest to popularne, a szkoda, gdyż smak kawy słodzonej tradycyjną metodą ,a smak kawy słodzony syropem trzcinowym- to dwa różne doznania.
Napisze pokrótce o mieszadełkach oraz syropie Diamant.


KANDISSTICKS LODOWY- to bardzo oryginalne mieszadełka, ze względu na swoją interesującą formę, doskonale prezentują się i uatrakcyjniają serwowanie zimnych i gorących napojów, podkreślając ich walory smakowe.


Białe słodzidełka podkreślają naturalny aromat owoców w egzotycznych drinkach
i koktajlach. Przeznaczone są również do słodzenia czarnej herbaty, nadając
jej elegancji i wyjątkowego smaku.Ja oddałam się rozkosznej kawie z mleczną pianką. Możecie być pewni, że oprócz mieszania będziecie się oddawać niewątpliwie oblizywaniu skrzących się jak Swarovski kryształków.
Mieszadełka pakowane są w smukłe kartoniki po 6 sztuk.

Nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.

Jeśli chodzi o Syrop Trzcinowy Złocisty 200g  to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu ułatwiają dozowanie odpowiedniej ilości syropu. 
Pakowany w poręczną butelkę PET.
 Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.

Przystąpmy zatem do sporządzenia włoskiej kawy ze spienionym mlekiem .

Zaparz kawę w ekspresie lub w moka.
Do ulubionej filiżanki lub kubka wlej swoją kawę.

Dodaj łyżeczkę syropu Diamant złocistego , aby wydobyc głębię i smak ulubionej kawy.



Spień mleko.


Dodaj powoli do kawy.


Wyciąg delikatnie mieszadełko z pudełka, zobacz jak niepowtarzalnie eleganckie i misterne są kryształki DIAMANT-owe!



Włóż mieszadełko do swojej kawy, mieszaj..
Mieszając uwolnisz z kryształków długo oczekiwaną słodycz.


Taka kawa zupełnie inaczej smakuje . Jej głębia poruszy Ciebie i Twoich gości. Podana tak elegancko nawet w zwykłym kubeczku będzie znakiem wyjątkowego ciepła i szacunku jaki mamy do gościa.
Albo do siebie.


Smacznego !


3 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !