niedziela, 16 listopada 2014

DIAMANT-owa przyjemność


Jakiś czas temu spotkała mnie bardzo przyjemna i słodka niespodzianka od Firmy Diamant. W przesyłce znalazłam kubek, kandissticks lodowy oraz syrop trzcinowy złocisty. 




Postanowiłam wykorzystać obydwa oddając się rytuałowi picia wyjątkowej caffe-latte. Lub jak kto woli capuccino.
Przez lata pijałam we Włoszech pełen wachlarz kawowych specjałów ,z syropami, miodami, cukrami brązowymi- tutaj w Polsce nie jest to popularne, a szkoda, gdyż smak kawy słodzonej tradycyjną metodą ,a smak kawy słodzony syropem trzcinowym- to dwa różne doznania.
Napisze pokrótce o mieszadełkach oraz syropie Diamant.


KANDISSTICKS LODOWY- to bardzo oryginalne mieszadełka, ze względu na swoją interesującą formę, doskonale prezentują się i uatrakcyjniają serwowanie zimnych i gorących napojów, podkreślając ich walory smakowe.


Białe słodzidełka podkreślają naturalny aromat owoców w egzotycznych drinkach
i koktajlach. Przeznaczone są również do słodzenia czarnej herbaty, nadając
jej elegancji i wyjątkowego smaku.Ja oddałam się rozkosznej kawie z mleczną pianką. Możecie być pewni, że oprócz mieszania będziecie się oddawać niewątpliwie oblizywaniu skrzących się jak Swarovski kryształków.
Mieszadełka pakowane są w smukłe kartoniki po 6 sztuk.

Nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.

Jeśli chodzi o Syrop Trzcinowy Złocisty 200g  to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu ułatwiają dozowanie odpowiedniej ilości syropu. 
Pakowany w poręczną butelkę PET.
 Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.

Przystąpmy zatem do sporządzenia włoskiej kawy ze spienionym mlekiem .

Zaparz kawę w ekspresie lub w moka.
Do ulubionej filiżanki lub kubka wlej swoją kawę.

Dodaj łyżeczkę syropu Diamant złocistego , aby wydobyc głębię i smak ulubionej kawy.



Spień mleko.


Dodaj powoli do kawy.


Wyciąg delikatnie mieszadełko z pudełka, zobacz jak niepowtarzalnie eleganckie i misterne są kryształki DIAMANT-owe!



Włóż mieszadełko do swojej kawy, mieszaj..
Mieszając uwolnisz z kryształków długo oczekiwaną słodycz.


Taka kawa zupełnie inaczej smakuje . Jej głębia poruszy Ciebie i Twoich gości. Podana tak elegancko nawet w zwykłym kubeczku będzie znakiem wyjątkowego ciepła i szacunku jaki mamy do gościa.
Albo do siebie.


Smacznego !


3 komentarze:

  1. Na taką kawke to ja się wpraszam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wpadaj mam jeszcze 5 mieszadełek ! I duuuużo kawy!

      Usuń
  2. no no nigdzie nie widzialam takiego mieszadełka,może gdzies sie trafi

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !