poniedziałek, 3 listopada 2014

Parówki sojowe chili w omlecie wegetariańskim



Szybko,zdrowo i przede wszystkim genialnie smacznie..da się! I to z piekarnika, w brytfannie.
To będzie szybkie śniadanie, ale takie , które przypadnie każdemu do gustu.
Użyję do tego celu brytfanny Toscana, O NIEJ TUTAJ, której jestem pewna jak własnej kieszeni, gdyż mi nic nie przypali i niczego nie...doprowadzi do wyszuszenia na przykład.

Składniki
-parówki sojowe chili Polsoja
-cebula
-przyprawy Skworcu- przyprawa do potraw z jajek, sól ,pieprz
-jaja

Rozgrzej piekanik do 200 stopni.


Do brytfanny Toscana dodaj odrobinę oleju i usmaż cebulkę i parówki Polsoja na zloty kolor.
Jajko zmiksuj z przyprawą do jajek Skworcu , solą i pieprzem...




Wlej do brytfanny. Zamknij.

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz do momentu, aż omlet się zetnie.

Wyjmij z piekarnika i zobacz jak pięknie się prezentuje jajo w tej brytfannie, która jak widać nie przypala, nie brudzi się, można potrząsać omletem na wszystkie strony a on sobie będzie latał czyściutki po całej brytfannie. Nic się nie przypaliło, nic nie przywarło.

Pokrój w kwadraty omlet.

Kromki razowego chleba lekko podgrzej na patelni.

Ułóż na nich kwadraty zapiekanki i podawaj z sałatką.
Szybko, pysznie i zdrowo... i co najważniejsze bez grama stresu!


SMACZNEGO !



1 komentarz:

  1. Jaki fajny przepis - z pewnością wykorzystam! :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !