niedziela, 18 stycznia 2015

Chleb z maszyny




Zrobiłam po raz pierwszy chleb w maszynie do robienia chleba. 


 Maszynę pożyczyłam od bratowej, bo interesował mnie smak i ogólnie byłam ciekawa jak to jest, włożyć wszystko do środka, zamknąć pokrywę i sobie pójść po prostu na 3 i pół godziny. 


A następnie wrócić i zastać chleb upieczony.
Do upieczenia mojego pierwszego chleba użyłam
mąki pszennej typ 500, mąki żytniej 720 oraz pszennej graham typ 1850 i razowej 2000 Młyn Kopytowa



Ogólnie z czterech mieszanek mąk musiałam mieć 650 g mąki ogólnie. Zachciało mi się super razowego chleba.
I super razowy chleb mi wyszedł. Bo do upieczenia chleba w maszynie potrzebujemy tylko mąki, oleju, soli,cukru ,drożdży suszonych.
Pierwszą krome chleba zjadłam z serem topionym truflowym Lactima



Posmarowalam nim obficie kromę, bo kromy są wielkie. Wystarczy spokojnie jedna!
Położyłam dość sporo roszponki, która uwielbiam.Marynowane cebulki i pomidor suszony na dokładkę.


Zaparzyłam aromatycznej herbatki malinowej z serii classic BiFix .




Herbatka malinowa doskonale gasi pragnienie. Ze względu na przyjemny smak i delikatny aromat jej picie jest prawdziwą przyjemnością. W chłodne dni, podawana na ciepło, przynosi uczucie ukojenia, a podana na zimno odświeża i orzeźwia w letnie upały. Owoce maliny są naturalnym źródłem witamin: C, A, B2, PP, mikroelementów i soli mineralnych. To doskonały dodatek w profilaktyce oraz leczeniu przeziębień. Zawarte w malinach substancje wykazują działanie przeciwgorączkowe i oczyszczające.

Posłodziłam ją syropem trzcinowym !


Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wszystkim- smacznego !





1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !