środa, 25 lutego 2015

Rosół z indyka




Dziś na obiad rosół z indyka.Koniecznie.
Po grypie żołądkowej , trzeba coś w końcu zjeść, najlepiej z dużą ilością płynów.
Indyk przyjechał od zmartwionej sytuacją cioci, co oznacza, że jest/był on ..normalnym indykiem, biegającym na wolności.

Składniki
-porcja indyka
-marchewka, seler ,por ,zielonapietruszka
-sól różowa himalajska, bo zdrowsza
-przyprawa bez chemii Karahi Chicken Masala SKWORCU
-szczypta Kuchmistrza SKWORCU
-kluseczki na rosół jakie lubisz



Umyj mięso z indyka, włóż do dużego garnka z jarzynami, zalej filtrowaną wodą.
Dodaj przypraw i zamknij garnek.


Nastaw na powlone gotowanie.
Gdy rosół ugotuje się, odkryj pokrywkę.
Zagotuj wodę i wsyp ulubione kluseczki.
Ugotuj. Przelej zimną wodą.
Wyłóż na talerze, zalej rosołem.
Gotowe!

Smacznego !


4 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !