poniedziałek, 2 lutego 2015

Zupa grzybowa z podgrzybkiem brunatnym



Moi Drodzy, po raz kolejny zapraszam Was na ekspresową- bo w 15 minut- zupę grzybową firmy Iglotex.


Zapach podgrzybka brunatnego jest niesamowity. Ten grzyb z rodziny borowikowatych, jest uważany za jeden z bardziej cennych grzybów.
Jego zapach i aromat poczujecie zaraz po otwarciu torebki z zupą grzybową Iglotex.



Zupa robi się właściwie sama, ale ja dodałam ,jak zwykle, coś od siebie.

Składniki
- 2 opakowania zupy grzybowej Iglotex
*skład - podrzybek brunatny (30%); warzywa w różnych proporcjach: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula.
-suszone pomidory z solą morską i szczypiorkiem
-łyżeczka oleju z sycylijskich ostrych papryczek- pomoże naszemu zdrowiu, rozgrzeje
-3 ząbki czosnku
-natka pietruszki i koperek
-parmezan
-sól różowa himalajska

Wsyp obydwie torebki zupy grzybowej do dużego rondla i zalej wrzątkiem. 




Grzyby naprawdę są w środku. Po domu rozniesie się niesamowity zapach świeżo zebranych leśnych grzybów.


Dodaj natkę pietruszki oraz koperek.
Doprowadz do wrzenia. Dodaj łyżeczkę ostrego oleju.


Następnie posól do smaku.
Możesz dosmaczyć pieprzem prosto z młynka.Dodaj susznych pomidorów.


Zamknij pokrywę i gotuj na małym ogniu minimum 15 minut.
Ja mojej zupy nie zagęszczałam śmietaną, ale dodałam mielonego siemienia lnianego jako zagęstnika. Jest zdrowszą alternatywą śmietany!
Podałam z parmezanem!


Zupa aromatyczna, smaczna i niezwykle dobra- gotowa!

Smacznego!



2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !