wtorek, 10 marca 2015

Chleb



Kochani ten chleb, który zrobiłam, powstał z tego konkretnego przepisu 
Jest to przepis niezawodny.
Tym razem zmodyfikowałam mąki i ..posypkę.
Przepis jednak został ten sam.
Aby go zrobić wystarczy zamienić typ mąki.
Ma być w sumie kilogram mąki.
W tym konkretnym przypadku dodałam 380 g mąki pszennej graham ECO typ 1850 i dopełniłam do kilograma mąką pszenną ECO typ 500 Młyn Kopytowa


Pozostawiłam do wyrośnięcia


Chleb posypałam tym razem siemieniem lnianym i pestkami dyni.


Wyszedł bez zarzutu. Pyszny, zdrowy, ekologiczny.
Polecam ten przepis, gdyż jest po prostu niezawodny i pyszny, a to najwazniejsze !

Smacznego !



4 komentarze:

  1. Domowy, najlepszy. Uwielbiam zapach pieczonego chleba

    OdpowiedzUsuń
  2. Chlebek wygląda bardzo smakowicie. Nie ma to jak domowy. Pozdrawiam (:

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !