poniedziałek, 30 marca 2015

Śródziemnomorski mix warzyw






To konkretnie danie kochają moje dzieci. Lubie i ja. I zawsze wszyscy proszą o dokładki.
Kilka składników i jemy zdrowo, kolorowo, śródziemnomorsko.


Składniki
-cukinia baby
-brokuł ugotowany na parze wcześniej
-kawałek korzenia selera
-czerwona papryka
-groszek z puszki bądz mrożony
-przyprawa bez chemii Karahi Chicken Masala od SKWORCU
-ser topiony od LACTIMA
  • Półgęsek- gęsina pieczona, plasterkowana
  • pomidory suszone na słońcu Ponti od INDEX FOOD
  • parmezan utarty
  • natka zielonej pietruszki
  • vinaigrette Monini classico z octem balsamicznym z Modeny
  • Piekło Niebo – mix prażonych ziaren od ZIARENKOWO


Brokuła uparuj.Odstaw.
Cukinię podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj paprykę, duś pod przykryciem.



Dosmacz przyprawą bez chemii Karahi Chicken Masala.
Dodaj selera. Podduś.



Dodaj brokuła.


Wyciśnij na całość sporo sera topionego prosto z saszetki.
Wymieszaj.


Wszystko przełóż do brytfanny , u mnie brytfanna TOSCANA, o której pisałam TUTAJ
Dołóż półgęsek.


Poszatkuj suszone pomidory.


Dołóż zielony groszek.
Zamknij brytfannę i zapiekaj około pół godziny w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

GOTOWE!


Wyłóż na talerze.
Posyp parmezanem oraz natką pietruszki.



Dosmacz winegretem z octem balsamicznym.
Całość posyp ziarnami od Ziarenkowa.




Danie smaczne, bez wysiłku, zdrowe.
Kolorowe i..moje dzieciaki zawsze „Mamo poproszę dokładkę!”

Smacznego !





1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !