poniedziałek, 23 marca 2015

Wytrawny placek ...z farszu na gołąbki




Zostało mi trochę farszu z gołąbków, a to tylko dlatego, że...kapusta miała...za mało liści …
Gołąbki znajdziecie W TYM MIEJSCU
W ciągu całego swojego życia, nauczyłam się nie marnować i nie wyrzucać jedzenia ale ...kombinować.

Składniki
  • farsz jak na gołąbki 

  • jajo
  • karahi chicken masala, przyprawa bez chemii od SKWORCU
  • mieszanka prażonych ziaren EUFORIA od ZIARENKOWO
  • duża mozarella ok. 225 g


Do farszu wbiłam jajo i dodałam łyżeczkę przyprawy Karahi Chicken Masala.



Wymieszałam.
Dno małej tortownicy wysmarowałam masłem i posypałam dno prażonymi ziarnami Euforia.


Połowę farszu włożyłam do tortownicy i wyrównałam.
Położyłam plastry mozarelli.



Przykryłam drugą połową farszu, docisnęłam.



Dołożyłam resztę mozarelli i włożyłam tortownicę do nagrzanego piekarnika.
Aby jajo w farszu się ścięło oraz mozarella zaczęła się topić.



Wyciągnęłam z piekarnika. Obkroiłam brzegi.
Pokroiłam w trójkąty.
I na talerze.
Smacznego !













3 komentarze:

  1. Świetny pomysł Kasiu, świetne danie obiadowe

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo pomysłowe i smaczne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa odmiana dla farszu na gołąbki :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !