czwartek, 23 kwietnia 2015

Krucho-drożdżowe pierożki pieczone, z konfiturą- malina z pigwą





Zatęskniłam za moimi pierożkami, które rozchwytują swoimi łapkami dzieciaki i nie tylko. Które wyjda każdemu! Przepis na te cuda znajdziecie tutaj W TYM MIEJSCU


Tym razem jako nadzienie wykorzystałam przysmak KONFITURA MALINA Z PIGWĄ od ETERNO

Pierożki są nad wyraz smaczne. Nie poprzestaniesz na jednym, czy na dwóch sztukach.
Są leciuśkie i kruche.



Smakiem przypominają dzieciństwo. Rozpływają się w ustach, a dodatek konfitury, ubogaca je dodatkowo. Tym razem nie polałam czekoladą, aby goście mogli w pełni docenić słodką malinę i wyrazistą pigwę.

Polecam....!



6 komentarzy:

  1. Poproszę kilka takich słodkich maleństw. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznie wyglądają. Kochana podrzuć kilka sztuk :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Dziękuję...było, minęło trzeba znów zrobić..są genialne...!

      Usuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !