poniedziałek, 4 maja 2015

Sałatka imieninowa z czarną fasolą




Jak imieniny ,czy spotkanie rodzinne, to...sałatka! Sałatki można kombinować właściwie samemu, ważne ,aby dobrać odpowiednio przyprawy i z czymś nie przesadzić.

Składniki na imprezową , pożywną i chrupiącą sałatkę
  • 250 g czarnej fasolki u mnie od SKWORCU
  • mix mrożonych warzyw minimum 9 składników
  • sałatka sycylijska marynowana przpis TUTAJ
  • majonez+musztarda+piperz+sól
  • groszek i kukurydza w puszcze po pół puszki

Na dzień przed zrobieniem sałatki, wypłucz fasolę i pozostaw na całą noc.
Następnie wylej wodę i przepłucz fasolę minimum dwa razy.
Zalej czystą wodą , gotuj do miękkości. Odstaw do wystygnięcia.
Mix mrożonych warzyw ugotuj na parze- nie wypłuczesz witamin, kolor pozostanie żywy ,a warzywa będą jędrne i chrupiące.
Odstaw do wystudzenia.
Wymieszaj fasolę z warzywami, dodaj groszek i kukurydzę,w yemieszaj.
Ja dodałam moją sycyiljską marynowaną sałatkę- chrupiącą i aromatyczną.
Wypłukałam ją na sitku filtrowaną wodą.
Dodałam, wymieszałam.
Przygotowałam majonez z musztardą.
Dosmaczyłam pieprzem i solą i wlałam do sałatki.
Wymieszałam.
Sałatka gotowa.



Najlepsza dzień pózniej po przegryzieniu!

Smacznego!

Idealna z wędlinami! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !