wtorek, 23 czerwca 2015

Krakersy rybne. Przekąska pełna zdrowia!




Dostałam cynk, że za 15 minut przyjedzie gość. Co podać...co podać na szybko? Do pogaduch ?
Coś małego, coś dobrego, coś zdrowego...coś fajnego!
Jak na złość bułki się skończyły, chleb był "wczorajszy". A gość makaronu..nie je!
Z 15-tu zrobiło się 10 minut i trzeba było działać!

Składniki
-krakersy
-szprot w oleju u mnie GRAAL





  • garść spora koperku
  • listki bazylii
  • pieprz ziołowy u mnie od SKWORCU

  • szczypta szafranu
  • ulubione ziółka do dekoracji
  • papryka czerwona
  • korniszony
  • twaróg chudy

I powiem Wam , że nic tak nie pasuje do podania krakersowych przekąsek jak Martha Gold Tacka 14 x 40 od PORCELANA BOGUCICE
Jest długa i dość płaska, zatem krakersy oraz inne przekąski na siebie "nie wpadają".


Ale do roboty!
Do misy wrzuciłam twaróg oraz szprota- wcześniej odlałam olej.


Wsypałam ziarna.


Dodałam koperku posiekanego drobniutko.



Dosmaczyłam pieprzem ziołowym.
Jeszcze delikatna szczypta szafranu.


I utarłam na pastę.


Na każdy krakers kładłam sporą ilość pasty, dodałam korniszona, paprykę i ulubione zioła.
Zadzwonił dzwonek do drzwi.
Zdążyłam na styk!



Było pysznie, wesoło...i musiałam krakersów dorobić.
Ale takie przekąski właściwie- jeśli jest gotowa pasta- szybciutko się robią!

Smacznego !




4 komentarze:

  1. mniam wygląda to przepysznie chyba się skuszę na ich przygotowanie na kolejną imprezę :)
    pozdrawiam i zapraszam do nas http://blotodlazuchwalych.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Super a przede wszystkim szybki pomysł na nie nieprzewidzianych gości

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !