poniedziałek, 29 czerwca 2015

Obiad po polsku



...czekałam na taki obiadek z utęsknieniem.
To jest niesamowite jak rewelacyjnie może smakować młody ziemniak wydłubany z babcinej ziemi, koperek i cebulka proso z grządki i jajuszko, prosto od kurki!
Nie wspomnę o maślance!
Taki obiad serwowaliśmy sobie...i niespodziewanym gościom!
Powrót do przeszłości, beztroskie bieganie boso po rosie, wybieranie jajek kurom spod kupra...
I takie obiady ..na wagę złota.
Dlatego obróbka termiczna jest bardzo ważna !



Składniki
-młode ziemniaki
-jaja
-olej kokosowy do smażenia ZIELONY NURT
-sól różowa himalajska NATURALNIE ZDROWE
-listki sałaty prosto z grządki,koperek, szczypior

Ziemniaki wyszoruj, pozbaw skórki-ugotuj z dosmaczonej solą himalajską wodzie.
Odcedz. Rozpuść na patelni olej kokosowy i wrzuć ziemniaczki, poddaj obróbce termicznej dosypując koperku i cebulki.Olej kokosowy nie jełczeje ani nie pali się.
Na drugiej patelni usmaż jaja sadzone.
Posól. Wyłóż na talerze, dodaj sałaty.
Maślankę przelej do szklanek!

Obiad wspomnień gotowy!
Obiad podałam na AGAWA GOLD PORCELANA BOGUCICE





3 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !