Obiad po polsku
...czekałam
na taki obiadek z utęsknieniem.
To
jest niesamowite jak rewelacyjnie może smakować młody ziemniak
wydłubany z babcinej ziemi, koperek i cebulka proso z grządki i
jajuszko, prosto od kurki!
Nie
wspomnę o maślance!
Taki
obiad serwowaliśmy sobie...i niespodziewanym gościom!
Powrót
do przeszłości, beztroskie bieganie boso po rosie, wybieranie jajek
kurom spod kupra...
I
takie obiady ..na wagę złota.
Dlatego
obróbka termiczna jest bardzo ważna !
Składniki
-młode
ziemniaki
-jaja
-olej
kokosowy do smażenia ZIELONY NURT
-sól
różowa himalajska NATURALNIE ZDROWE
-listki
sałaty prosto z grządki,koperek, szczypior
Ziemniaki
wyszoruj, pozbaw skórki-ugotuj z dosmaczonej solą himalajską
wodzie.
Odcedz.
Rozpuść na patelni olej kokosowy i wrzuć ziemniaczki, poddaj
obróbce termicznej dosypując koperku i cebulki.Olej kokosowy nie
jełczeje ani nie pali się.
Na
drugiej patelni usmaż jaja sadzone.
Posól.
Wyłóż na talerze, dodaj sałaty.
Maślankę
przelej do szklanek!
Obiad
wspomnień gotowy!
Obiad podałam na AGAWA GOLD PORCELANA BOGUCICE
Wygląda bardzo apetycznie i smacznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie obiadki :-)
OdpowiedzUsuńBardzo proste ale pyszne danie
OdpowiedzUsuń