niedziela, 16 sierpnia 2015

Farfalle z szynką parmeńską i pieczarkami





Kochani dziś podałam makaron na szybko...jest zbyt gorąco żeby robić...gołąbki np.

Piękne farfalle i kilka składników, to wszystko, by móc cieszyć się prostym, włoskim przepisem!



Składniki
-makaron farfalle
-masło
-pieczarki
-szynka parmeńska w plasterkach
-sól himalajska różowa
-różowa cebula
-parmezan tarty


Ugotować farfalle al dente, odcedzić, przelać wodą i "naoliwić" aby się nie posklejały.
Na dużej patelni, maśle zarumienić cebulkę, dodać pieczarki poddusić, dodać szynkę parmeńską pokrojoną w drobne paseczki.
Poddusić- podsmażyć.
Dodać farfalle.
Potrząsając energicznie patelnią, wszystko ze sobą wymieszać.
Przed podaniem dodać tartego parmezanu.
Szybko i pysznie!
I na Porcelanie Bogucice

Smacznego!


4 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !