wtorek, 27 października 2015

ORIENTALNY KURCZAK

Trochę orientu na obiad, lekko dopracowane i inne piersi z kurczaka, soczyste i chrupiące ziemniaczki, zaskoczą niejednego smakosza.
Obiad prosty,ale jakże aromatyczny!




Składniki
-piersi z kurczaka
-ziemniaki
-miód spadziowy
-musztarda sarepska ROLESKI
-oliwa z oliwek
-nać selera
-szafran
-sól himalajska różowa i pieprz ziołowy do smaku
-Karahi Chicken Masala SKWORCU


Piersi z kurczaka umyj, pokrój na kotlety.
Przygotuj marynatę. Miód rozpuść w kąpieli wodnej, do chłodnego miodu, dodaj musztardy, pieprzu, soli, oliwy z oliwek.



Wymieszaj marynatę i natrzyj nią kurczaka. Przykryj folią spożywczą, włóż do lodówki, co najmniej na 2 godziny.



Ziemniaki obierz. Pokrój na cząstki. Obtocz w oliwie, soli i pieprzu oraz Karahi ChickenMasala.


Wysyp na dno posmarowanej tłuszczem brytfanny z pokrywą.
Poukładaj na ziemniakach piersi z kurczaka, polej marynatą. Zamknij i piecz w piekarniku w 200 stopniach, około godzinki.




Posyp ciętą nacią selera, dosmacz miodem z musztardą i szafranem.

Smacznego!



8 komentarzy:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !