wtorek, 27 października 2015

ORIENTALNY KURCZAK

Trochę orientu na obiad, lekko dopracowane i inne piersi z kurczaka, soczyste i chrupiące ziemniaczki, zaskoczą niejednego smakosza.
Obiad prosty,ale jakże aromatyczny!




Składniki
-piersi z kurczaka
-ziemniaki
-miód spadziowy
-musztarda sarepska ROLESKI
-oliwa z oliwek
-nać selera
-szafran
-sól himalajska różowa i pieprz ziołowy do smaku
-Karahi Chicken Masala SKWORCU


Piersi z kurczaka umyj, pokrój na kotlety.
Przygotuj marynatę. Miód rozpuść w kąpieli wodnej, do chłodnego miodu, dodaj musztardy, pieprzu, soli, oliwy z oliwek.



Wymieszaj marynatę i natrzyj nią kurczaka. Przykryj folią spożywczą, włóż do lodówki, co najmniej na 2 godziny.



Ziemniaki obierz. Pokrój na cząstki. Obtocz w oliwie, soli i pieprzu oraz Karahi ChickenMasala.


Wysyp na dno posmarowanej tłuszczem brytfanny z pokrywą.
Poukładaj na ziemniakach piersi z kurczaka, polej marynatą. Zamknij i piecz w piekarniku w 200 stopniach, około godzinki.




Posyp ciętą nacią selera, dosmacz miodem z musztardą i szafranem.

Smacznego!



8 komentarzy:

  1. Oj oj :D zapisuje sobie przepis.
    zapraszam do siebie. http://i-singiel.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. wiesz co mnie wkurza? że mieszkasz tak daleko i nie mogę wpaść do Ciebie na wyżerkę :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hihihi pomyślalam sobie nie raz...to samiusienko hihihi

      Usuń
  3. Wspaniale przyrządziłaś tego kurczaka, pycha

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !