środa, 21 października 2015

Pieczony ziemniak z łososiem- przystawka




Dzisiaj pogoda nas dołuje. Pada. Trzeba sobie poprawić humor. Przez żołądek do serca, a jeśli już z sercem będzie w porządku , to cała reszta będzie ok! Allegria !!!!


Mgła powoduje powolne myślenie, brak kolorów, tęsknota za latem i dłuższym dniem, czasem bywa nieznośna.
Możemy sobie poprawić humor, możemy poprawić humor innym!
Mój przepis na szybsze myślenie, dawkę energii, dobry humor



Składniki
-ziemniaczki
-karahi chicken masala Skworcu


-łosoś norweski wędzony plastrowany Suempol
-crema con Aceto Balsamico di Modena IGP classica z włoskiego tygodnia w LIDL ,który trwa od 19 pazdziernika
-pomidor
-czarna oliwka
-rolada ustrzycka- ser wędzony


Ziemniaki umyj i porój na cząstki, posyp przyprawą bez chemii karahi chicken masala.Upiecz w piekarniku na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia.
Każdą cząstkę ziemniaczka zawiń w pasek łososia.Z podanych składników zrób "koreczki".
Półmisek ozdób cremem z octem balsamicznym- jest to nie tylko doskonały i aromatyczny dodatek do przystawki, ale cudna i przyciagająca wzrok- dekoracja.



Podałam na Martha Gold Tacka 14 X40 Porcelana Bogucice

Smacznego!






1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !