środa, 25 listopada 2015

Kasza jaglana z winogronami , płatkami migdałów z nutą czarnego bzu






Kochani ten przepis musicie koniecznie spróbować. Pochodzi on z książki "Jaglany Detoks"Marka Zaremby.
Jest nieznacznie zmodyfikowany poprzez dodanie czystego 100% naturalnego soku z czarnego bzu.

Kasza jaglana nabiera świeżości i kolorów. A my w daniu przemycamy to co najcenniejsze – same witaminy, których tak potrzebujemy!


Składniki
-kasza jaglana u mnie MELVIT
-sok czarny bez 100% POLSKA ARONIA
-owoce granatu
-ciemne winogrona
-olej kokosowy
-płatki migdałów SKWORCU
-listki mięty



Ugotuj kaszę jaglaną tak jak proponuje producent, z dodatkiem oleju kokosowego.


Odłóż niech przestygnie.
Winogrona umyj, przetnij na pół.
Wyłuskaj owoce granatu- łatwo to zrobić w miseczce z zimną wodą.
Na talerze rozłóż kaszę jaglaną, skrop sokiem z czarnego bzu.


Dodaj owoce granatu, winogrona. Na końcu ozdób listkami mięty i podprażonymi na patelni płatkami migdałów.


Śniadanie gotowe !
Czarny bez jest niezastąpiony do gorących naparów herbacianych.



stosuję go również do wszelkiego rodzaju koktajli i musów owocowych !


Smacznego !















4 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !