wtorek, 19 stycznia 2016

Wafle przekładane masą kajmakową z tartymi orzechami laskowymi

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,


Dziś na deser, wafle przekładane!
Wafle, któż ich nie jadł?
W dobie komercyjnych batonów, kiedy mamy ochotę na małe co nie co..wystarczy tylko trochę chęci, aby ze zwykłego wafla sklepowego zrobić rozpływające się w ustach cudeńko do kawy.


Sprawdzi się wszędzie, dzieci je kochają!
A w prostocie siła!

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,

Składniki
  • wafle
  • kajmak o smaku waniliowym
  • mleko zagęszczone około 5 łyżek
  • 1 duża łyżka masła
  • pół filiżanki tartych orzechów laskowych lub włoskich 

Masę przełóż do rondelka, dodaj masło i mleko zagęszczone.
Mieszaj , aż wszystko ładnie się połączy.


Na koniec dodaj orzechy.



Wymieszaj, i chłodną masą przekładaj wafle.

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,

Pokrój na kwadraty i podawaj z ulubiona kawą.
Jest pysznie , jest prosto ! Podałam na Porcelanie Bogucice
Smacznego!

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,




6 komentarzy:

  1. Świetne wafelki, ja przekładam je nadal,bo moi synowie za nimi przepadają

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, muszę koniecznie wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  3. mam dziś smaka na słodkie, przez Ciebie :P

    OdpowiedzUsuń
  4. p.s. świetne te filiżanki!!!! też chcę!!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !