piątek, 22 stycznia 2016

Zupa z dyni i batata z trójkolorową komosą ryżową

Symbio,olej kokosowy,komosa ryżowa,quinoa,dynia,batat,bazylia,detoks,zdrowo,zdrowe odżywianie,imbir,czosnek,kurkuma,curry,


To jedna z moich ulubionych zup.
Rozgrzewa, leczy, przywraca krążenie.
Na tę porę roku idealna!


Składniki
-kawałek dyni
-2 bataty
-litr salsy pomidorowej / włoskiego przecieru domowego. Ja swoją rozmroziłam. Jak się salsę robi , podejrzyj

Symbio,olej kokosowy,komosa ryżowa,quinoa,dynia,batat,bazylia,detoks,zdrowo,zdrowe odżywianie,imbir,czosnek,kurkuma,curry,

Jeśli nie masz takowej mogą być 2 puszki krojonych pomidorów
  • pół "krzaczka" świeżej bazylii
  • ekologiczny olej kokosowy virgin Symbio
  • ekologiczna komosa ryżowa trójkolorowa Symbio – około pół szklanki
  • 3 cm świeżego kłącza imbiru
  • 4 duże ząbki czosnku- może być więcej
  • łyżeczka curry
  • łyżeczka kurkumy
  • pół puszki mleka kokosowego
  • 2 małe czerwone cebule lub jedna duża
Symbio,olej kokosowy,komosa ryżowa,quinoa,dynia,batat,bazylia,detoks,zdrowo,zdrowe odżywianie,imbir,czosnek,kurkuma,curry,

W dużym rondlu rozgrzej olej kokosowy i podsmaż cebulę, starty imbir i czosnek razem z kurkumą i curry.
Po 3 minutkach dodaj bataty pokrojone w kostkę oraz dynię, również pokrojoną w kostkę.
Następnie dodaj pomidory.
Przemieszaj, posól i dodaj komosy ryżowej. Uzupełnij wodą.
Przełóż na najmniejszy palnik i gotuj pod przykryciem około 15 minut, lub do momentu kiedy komosa zmięknie.
Dodaj mleka kokosowego z puszki, umyte liście bazylii i przykryj i gotuj jeszcze 5 minut.
Podawaj z dużą ilością świeżej bazylii i zajadaj na zdrowie!



Symbio,olej kokosowy,komosa ryżowa,quinoa,dynia,batat,bazylia,detoks,zdrowo,zdrowe odżywianie,imbir,czosnek,kurkuma,curry,

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !