wtorek, 29 marca 2016

Sałatka z kaszy jaglanej z tuńczykiem i wiosennym dressingiem. Idealna na wynos.

Rapso,Develey,Vog,kasza jaglana,tuńczyk,sos winegret,bazylia,czerwona fasola,zdrowo,


Podaję pomysł na szybką i aromatyczną sałatkę, dobrą na śniadanie, obiad i kolację.
Idealnie smakuje na ciepło i rewelacyjnie na zimno.
Nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych, kilka składników i sałatka gotowa.
Kasza jaglana gra tu główne skrzypce!


Składniki podaję na oko, gdyż niektórzy dołożą więcej tuńczyka, inni groszku czy marchewki.

Rapso,Develey,Vog,kasza jaglana,tuńczyk,sos winegret,bazylia,czerwona fasola,zdrowo,

Składniki
  • ugotowana na sypko kasza jaglana, najlepsza z dnia poprzedniego u mnie Skworcu
  • puszka dobrego tuńczyka w kawałkach
  • czerwona fasolka z puszki
  • groszek konserwowy
  • gotowana marchewka pokrojona w kosteczkę
  • kukurydza konserwowa
  • czerwona cebula
  • pieprz i sól do smaku
  • świeża bazylia
  • olej rzepakowy Rapso 
  • sos sałatkowy winegret Develey
Rapso,Develey,Vog,kasza jaglana,tuńczyk,sos winegret,bazylia,czerwona fasola,zdrowo,

Rapso,Develey,Vog,kasza jaglana,tuńczyk,sos winegret,bazylia,czerwona fasola,zdrowo,

Ugotowana kaszę jaglaną wymieszaj z warzywami.
Dodaj cebuli i polej olejem rzepakowym Rapso. Wymieszaj.

Rapso,Develey,Vog,kasza jaglana,tuńczyk,sos winegret,bazylia,czerwona fasola,zdrowo,

Następnie dodaj sosu winegret.
Dosmacz solą i pieprzem.
Wymieszaj.

Rapso,Develey,Vog,kasza jaglana,tuńczyk,sos winegret,bazylia,czerwona fasola,zdrowo,

Rapso,Develey,Vog,kasza jaglana,tuńczyk,sos winegret,bazylia,czerwona fasola,zdrowo,

Przed podaniem posyp świeżą bazylią.
Sałatka bardzo syta, szybka i przepyszna.
Do pracy i na wynos w plener.
Szczególnie teraz ,kiedy zawitała wiosna a my potrzebujemy zjeść lekko, ale konkretnie!

Smacznego!

Rapso,Develey,Vog,kasza jaglana,tuńczyk,sos winegret,bazylia,czerwona fasola,zdrowo,

4 komentarze:

  1. Lubię takie sałatki, na pewno bardzo dobrze smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lekka, smaczna, wiosenna. Lubię sałatki z tuńczykiem. Najbardziej klasyczne, ale wszelkie wariacje też przyjmuję z ochotą :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !