niedziela, 10 kwietnia 2016

Ziemniaki z piekarnika, pyszne i soczyste.


Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Zapraszam na pyszne ziemniaczki z piekarnika.
Te ziemniaczki są dodatkiem, lub samodzielną przekąską.
Aromatyczne dzięki pewnym dodatkom i chrupiące przede wszystkim.
To wspaniały dodatek do wszystkiego.



Składniki
-kilka ziemniaków
  • curry i pietruszka PROECO
  • vinaigrette classico z octem balsamicznym z Modeny
  • oliwa z oliwek najwyższej jakości
  • sól i pieprz do smaku

Zimniaki obierz, umyj , pokrój na cząstki.
Wsyp do miski, lekko dosmacz solą i pieprzem.
Wymieszaj, dodaj trochę oliwy z oliwek. dodaj łyżeczkę curry i 2 łyżeczki pietruszki Proeco.

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Następnie dodaj vinaigrette.

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Formę do zapiekania wysmaruj masłem i wsyp ziemniaki.
Piecz w 200 stopniach na złoty kolor.
Smacznego!

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny



3 komentarze:

  1. Robię, lubię i schrupałabym nawet teraz. Ale wspaniale wyglądają. Nic, tylko jeść. Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !