wtorek, 5 kwietnia 2016

Zupa z fasoli mung z warzywami

Symbio,fasola mung,zdrowa zupa,zdrowie,wegetarianizm,vege,


Pyszną zupkę podaję na wieczór.
W sam raz na oczyszczenie organizmu.


Fasola mung znana jest ze wspaniałych właściwości.
Zawiera ona duże ilości łatwo przyswajalnego białka, a jej kiełki są lepiej trawione przez organizm ludzki, niż inne odmiany fasoli. Zawiera też witaminy, w tym: witaminy A, B, C i E oraz sole mineralne.
Fasola Mung osiada właściwości obniżające poziom tzw. „złego cholesterolu”, dzięki kiełkom, jakie posiada. Zawiera też duże ilości antyutleniaczy, które mają właściwości zapobiegające chorobom serca.
Dziś podaję zupkę

Symbio,fasola mung,zdrowa zupa,zdrowie,wegetarianizm,vege,

Symbio,fasola mung,zdrowa zupa,zdrowie,wegetarianizm,vege,


Składniki
  • pół szklanki ekologicznej fasoli mung Symbio
  • pół szklanki pokrojonej w kostkę marchewki
  • pół szklanki selera pokrojonego w słupki
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek do smaku
  • sól i pieprz do smaku

Dzień wcześniej, najlepiej na noc, namocz fasolę w zimnej wodzie.
Na drugi dzień wypłucz i zalej świeżą wodą.
Gotuj z dodatkiem warzyw .
Po ugotowaniu dodaj świeżej bazylii oraz oliwy z oliwek. Dosmacz solą i pieprzem.
Zupa gotowa.
Zdrowo.
Pysznie.

Symbio,fasola mung,zdrowa zupa,zdrowie,wegetarianizm,vege,



2 komentarze:

  1. Czaiłam się już kiedyś na tę fasolę, ale koniec końców jej nie kupiłam. Szkoda, bo mogła być taka super zupka jak u Ciebie! :) Pozdrowionka! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowna i bardzo pożywna zupka :-) najlepsza na wiosnę :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !