niedziela, 18 grudnia 2016

Jaja faszerowane fasolą mung,batatem i tuńczykiem

jaja faszerowane,jaja z pastą z tuńczyka,bataty,fasola mung,potrawy z jajek,jaja nadziewane,majonez kielecki,symbio,


Przedstawiam Wam bardzo szybką i smaczną przekąskę- jajka faszerowane. Faszerowane nie byle jak, bo gotowaną na parze fasolą mung i dobrej jakości tuńczykiem.
To doskonała propozycja na Święta , i nie tylko!


Składniki
  • gotowane na twardo jaja, ilość zależy od Was
  • gotowana na parze fasola mung
  • gotowany na parze kawałek batata, słodkiego ziemniaka
  • tuńczyk z puszki w kawałkach
  • łyżka lub więcej Majonezu Kieleckiego
  • sól i pieprz do smaku
  • bazylia świeża do dekoracji
jaja faszerowane,jaja z pastą z tuńczyka,bataty,fasola mung,potrawy z jajek,jaja nadziewane,majonez kielecki,symbio,

Fasolę oraz batata ugotuj na parze do miękkości.
Jaja ugotowane na twardo przekrój na pół, wyciągnij żółtko.

jaja faszerowane,jaja z pastą z tuńczyka,bataty,fasola mung,potrawy z jajek,jaja nadziewane,majonez kielecki,symbio,

jaja faszerowane,jaja z pastą z tuńczyka,bataty,fasola mung,potrawy z jajek,jaja nadziewane,majonez kielecki,symbio,

Zmiksuj razem w blenderze jaja, fasolkę, tuńczyka, batata i majonez.
Dosmacz solą i ewentualnie pieprzem.Przełóż masę do dekoratora, napełnij jaja.
Przed podaniem udekoruj bazylią i gotowe!

Smacznego!

Jaja faszerowane fasolą mung,batatem i tuńczykiem


1 komentarz:

  1. Jajka faszerowane to ja lubię praktycznie w każdej odsłonie. Ciekawa propozycja :) Sądzę, że w święta idealnie nadałaby się na stół :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !