Jaja faszerowane fasolą mung,batatem i tuńczykiem

jaja faszerowane,jaja z pastą z tuńczyka,bataty,fasola mung,potrawy z jajek,jaja nadziewane,majonez kielecki,symbio,


Przedstawiam Wam bardzo szybką i smaczną przekąskę- jajka faszerowane. Faszerowane nie byle jak, bo gotowaną na parze fasolą mung i dobrej jakości tuńczykiem.
To doskonała propozycja na Święta , i nie tylko!


Składniki
  • gotowane na twardo jaja, ilość zależy od Was
  • gotowana na parze fasola mung
  • gotowany na parze kawałek batata, słodkiego ziemniaka
  • tuńczyk z puszki w kawałkach
  • łyżka lub więcej Majonezu Kieleckiego
  • sól i pieprz do smaku
  • bazylia świeża do dekoracji
jaja faszerowane,jaja z pastą z tuńczyka,bataty,fasola mung,potrawy z jajek,jaja nadziewane,majonez kielecki,symbio,

Fasolę oraz batata ugotuj na parze do miękkości.
Jaja ugotowane na twardo przekrój na pół, wyciągnij żółtko.

jaja faszerowane,jaja z pastą z tuńczyka,bataty,fasola mung,potrawy z jajek,jaja nadziewane,majonez kielecki,symbio,

jaja faszerowane,jaja z pastą z tuńczyka,bataty,fasola mung,potrawy z jajek,jaja nadziewane,majonez kielecki,symbio,

Zmiksuj razem w blenderze jaja, fasolkę, tuńczyka, batata i majonez.
Dosmacz solą i ewentualnie pieprzem.Przełóż masę do dekoratora, napełnij jaja.
Przed podaniem udekoruj bazylią i gotowe!

Smacznego!

Jaja faszerowane fasolą mung,batatem i tuńczykiem


Komentarze

  1. Jajka faszerowane to ja lubię praktycznie w każdej odsłonie. Ciekawa propozycja :) Sądzę, że w święta idealnie nadałaby się na stół :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!