środa, 22 marca 2017

Warzywa po azjatycku z serem korycińskim

ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie


Lubicie dania resztkowe?
Ja tak. W mojej kuchni nic się nie wyrzuca i nic się nie marnuje.
To danie jest tego przykładem.


Kilka dni temu zrobiłam pulpeciki z indyczego mięsa z dodatkiem płatków jaglanych i parmezanu.
Zostały uduszone w sosie pomidorowym.
Z czeluści mojej zamrażarki wyciągnęłam mieszankę azjatycką z grzybami mun.
I tak powstało danie pyszne i zdrowe.

ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie

Składniki
ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie


Patelnię rozgrzej z olejem kokosowym.
Wsyp mieszankę azjatycką, dosmacz solą i przyprawą bez chemii.
Zamknij i duś.
Pod koniec gotowania dodaj pulpeciki mięsne (już uduszone w sosie pomidorowym wcześniej) z sosem pomidorowym.
Podgrzej.
Wymieszaj.
Posyp parmezanem, dodaj bazylią. Przed podaniem dodaj ser koryciński.
Danie gotowe.

Naturalnie. Smacznie. Kolorowo!

ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie

ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie

2 komentarze:

  1. Świetny pomysł, chętnie wypróbuję ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ser koryciński polubiłam już dawno, dawno temu. Super propozycja. Wygląda smakowicie i na pewno jest doskonała. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !