wtorek, 18 kwietnia 2017

Bataty po azjatycku z marynowanym burakiem, pestkami dyni ,jagodami goji i parmezanem



batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

Po świątecznym nadmiarze mieszanek wszelakich ,polecam danie szybkie, zdrowe i pyszne!
Poczujecie się lekko.


Składniki

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

Olej kokosowy rozgrzej na dużej patelni, wrzuć mieszankę azjatycką i pokrojone w cząstki bataty.
Dosmacz solą i pieprzem.
Duś pod przykryciem.
Gdy wszystko zmięknie zetrzyj po wierzchu rzodkiewkę, opcjonalnie.
Dodaj świeże listki bazylii.
batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

Posyp prażonymi pestkami dyni, jagodami goji oraz parmezanem.
Przed podaniem bezpośrednio na talerzach dosmacz całość olejem lnianym.
Po dwie łyżeczki na talerz. Dodaj marynowane buraki pokrojone w paski.

Smacznego i zdrowia!

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !