czwartek, 6 lipca 2017

Pieczone młode ziemniaki w ziołach z papryką igołomską.

skworcu karahi chicken masala,skworcu olej kokosowy,skworcu sól himalajska różowa, skworcu pieprz ziołowy,młode ziemniaczki,ziemniaki z piekarnika,dodatek do obiadu,parmezan,


Proponuję dodatek do obiadu, lub jak kto woli- samodzielne danie.
Przepis prosty , wykonanie banalne bo samo się robi.
Idealnie sprawdzają się małe młode ziemniaczki.


Składniki w dowolnej ilości
skworcu karahi chicken masala,skworcu olej kokosowy,skworcu sól himalajska różowa, skworcu pieprz ziołowy,młode ziemniaczki,ziemniaki z piekarnika,dodatek do obiadu,parmezan,

skworcu karahi chicken masala,skworcu olej kokosowy,skworcu sól himalajska różowa, skworcu pieprz ziołowy,młode ziemniaczki,ziemniaki z piekarnika,dodatek do obiadu,parmezan,


Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Ziemniaczki obierz, pokrój na cząstki. Wrzuć do miski ,skrop sokiem z limonki, oliwą z oliwek, dosmacz solą, pieprzem oraz niewielką ilością Karahi Chicken Masala.
Wymieszaj.
Wsyp do naczynia do zapiekania i piecz do momentu aż skórka się zezłoci a ziemniaczki będą miękkie.
Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego. Wrzuć paprykę umytą i pokrojoną w kawałki, podsmażaj aż skórka się zacznie rumienić. Do papryki wrzuć pieczone ziemniaki i wymieszaj wszystko razem.

Przed podaniem zetrzyj sporą ilość parmezanu i dodaj szczypiorku. Gotowe!

skworcu karahi chicken masala,skworcu olej kokosowy,skworcu sól himalajska różowa, skworcu pieprz ziołowy,młode ziemniaczki,ziemniaki z piekarnika,dodatek do obiadu,parmezan,


2 komentarze:

  1. Ziemniaczki palce lizać! :D Dzięki za wspólny, Błyskawiczny Piątek :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !