środa, 13 grudnia 2017

Pasta z awokado

pasta z awokado,smarowidła do chleba,awokado,


Pata jest zdrowa, można w niej ukryć parę rzeczy, które chce się przemycić np.dzieciom.
Lubię takie smarowidła. Można je trzymać w lodówce szczelnie zamknięte.Polecam do grzanek, chrupiącego pieczywa, do wszystkiego!



Składniki
  • duże dojrzałe awokado
  • maly pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki prażonego słonecznika
  • 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina oliwy z oliwek
pasta z awokado,smarowidła do chleba,awokado,

pasta z awokado,smarowidła do chleba,awokado,

pasta z awokado,smarowidła do chleba,awokado,




Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, schładzamy w lodówce.
Gotowe!

Smacznego!

pasta z awokado,smarowidła do chleba,awokado,

pasta z awokado,smarowidła do chleba,awokado,

2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !